• Magyar |
  • English |
  • Română |

Kis Mívesek Háza

 

Hangulat képek

img_3267.jpg

Keresés az oldalon

Logonk

Felhívás

Kézműves oktatás a Kaláka Kör keretein belül: vesszőfonó és szövő. Érdeklődni az Artera Alapítványnál.


Főoldal / Bemutatkozás arrow Vándorsokadalmak arrow Ealing Őszi Fesztivál - London
Ealing Őszi Fesztivál - London

2011. október 15-30 között került megrendezésre az Ealing Őszi Fesztivál, ahol a Magyar Kultúra és Örökség alapítvány társrendezőként működött közre. A fesztivál Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának lett dedikálva, amelynek keretében a St. Barnabas templom komolyzenei koncerteknek adott helyet. Az érdeklődők több helyszínen is találkozhattak a magyar kulturával és ízekkel. A rendezvénynek keretett adott a minden helyszínen kiállított 3 dimenziós Liszt installáció, amelyet magyar művészek készítettek el az alapitvány kérésére.

Image 

 A fesztivál nyitónapján - október 15. - az Ealing-i Shopping Center udvarán magyar napot rendeztünk. Magyarországról és Székelyföldről érkezett kézművestárgyak kiállítása és megvásárlása mellett lehetőség volt pótolni az otthonról hiányzó ízeket, így a gasztronómiai sátraknál mindenki megkóstolhatta a “Cuisine of Hungary” magyar étterem által készített és árusított gulyást és lángost. A Hungarian Delicatessen magyar bolt is képviseltette magát, a hazai paletta széles választékával (csak hogy a legszükségesebbeket említsem szubjektiven: turórudi, piros paprika, vegeta), valamint sült hurka és kolbász árusításával járultak hozzá a rendezvény sikeréhez, a Watfordi házisüti pedig az édes szájúaknak jelentett örömet. A kulturális feltöltődést a londoni magyar könyvek standja biztosította. Különleges esztétikai élménynek számított Koch Krisztina standja, aki kalocsai himzéseivel és különböző himzéstechnikák bemutatásával rengeteg érdeklődőt lenyűgözött. Kiss Marianna asztalánál a gyerekek ismerkedhettek meg a nemezelés fortélyaival.

Image 

Október 23-án az Ealing Town Hall-ban Magyar nemzeti napot rendeztünk, amely kapcsolódott a Liszt évfordulóhoz, másrészt tisztelettel adóztunk az 1956-os forradalom emlékének. A nyitóbeszédet Eszterhazy Ilona grófnő tartotta, aki megosztotta velünk gondolatait Magyarország múltjáról illetve jövőjéről az Europai Unioban. A programok között szerepelt többek között a Liszt Ferenc életéről készült fotókiállítás, a Szabadság, szerelem cimű film vetítése, a H-UNique táncegyüttes és a Muzsikás együttes fellépése.

Image 

Az október 29-30-i záróhétvégén a nyitónapról már megszokott minőségi kézművestermékek kiállítása és bemutatása kiegészült Erzsi néni sátrával, aki Kolozsvárról hozta magával gyönyörű kézzel készített csipke asztalterítőit és kedvességével mindenkit levett a lábáról.

Image 

Figyelmetekbe ajánlom képgalériánkat, ahol a fesztivál minden jelentős pillanata és résztvevője dokumentálásra került.

Image 

A fesztivál sikere és a pozitív visszajelzések arra inspirálnak bennünket, hogy a jövőben is szoros együttműködést tartsunk fent az Ealing-i Shopping Center illetékeseivel  hogy az igényeknek, valamint  a lehetőségeinknek megfelelően a későbbiekben is több magyar rendezvény teret kaphasson. 

Image 

Summa summarum, sok jó embert megismertünk, sok kapcsolatot építettünk. Köszönjük mindenkinek az idejét és a fáradságos munkáját, aki segítségével és jelenlétével támogatta a rendezvényt és az alapítvány munkáját!

 

 
© 2020 Artera Alapítvány - Fundatia Artera
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.