• Magyar |
  • English |
  • Română |

Fotografii

_dsc0089.jpg

Logo

Instruire meșteșugărească inlauntrul cercului „Kalaka”: bătut dantelă (avansat, începător), pictat mobilă (avansat, începător), înpletitor de nuielă și țesător manual Mai multe informații aflați la Fundația „Artera” 

 


Prezentarea Fundației
Prezentarea Fundatiei

Fundația Artera are ca obiectiv popularizarea și păstrarea tradițiilor materiale și spirituale din Transilvania și convertarea lor în moștenire vie. Activitatea principală este formarea profesionala (calificare,perfecționare) in meserii de arta populara, detectarea noilor talente, organizarea Festivalelor, Târgurilor de Artă Meșteșugărească, precum și participarea la alte manifestări de artă populară. Derulează programe comunitară, de integrare și de tineret, în parteneriat. 

Activitatea fundamentală se concentrează în jurul descoperirii valoriilor populare și în acest scop principalul eveniment al Fundației este Jocurile Odorheiene organizat mereu în cea de-a doua săptămână a lunii august. Cea mai importantă preocupare a fundației este descoperirea meșteșugarilor din cele mai ascunse provincii și organizarea calificării, perfecționării, predării meșteșugurilor populare celor mai tineri interesați de arta populară .

 

Meșteșugarii noștri sunt demni  reprezentanți ai valorilor transilvănene în fiecare târg național sau internațional. Turul Meșteșugurilor Populare este o oportunitate pentru noi în vederea popularizării valorilor într-o regiune din ce în ce mai largă chiar și peste hotare.

 

Două importante evenimente calendaristice se transformă în remarcabile festivale tradiționale: iarna Împreună de Crăciun- Inâlnirea de Viflaim și primăvara Oul Fermecat.

 

Fundația consideră foarte important familiarizarea copiilor cu vechile meșteșuguri, tradiții și ritualuri populare. Satul Basmelor-tabara de creatie populară, este o bună oportunitate pentru copii și părinții lor  de a-și cultiva simțul esteticii, îndemânarea, încrederea în sine .În cadrul Jocurilor Odorheiene an de an organizăm concursul Actoria ca Meșteșug oferind ocazie tinerilor actori la început de carieră de a-și demonstra talentul .

 

Miracolul din Satu Mare. Este un spectacol cu menirea de a extindere posibilitatea actoriei rurale prezentând montaje din istoria și cultura poporului secui, tradiție vie.

 

Noul nostru sediu, Casa Artera, așteaptă cu uși deschise publicul larg întregul an, fiind locul unde organizăm expozițiile, demonstrațiile, si cursurile de calificare.   

Image

Image

Image

Image

Image 
© 2020 Artera Alapítvány - Fundatia Artera
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.